Streda 24 04 2024
MENINY OSLAVUJE : Juraj
ZAJTRA : Marek
PARTNERI
 
SOLICAD
Pre predmet TECHNICKÉ KRESLENIE nám poskytla firma SOLICAD zdarma SW
progeCAD
 
GstarCAD

Pre predmet TECHNICKÉ KRESLENIE nám poskytla zdarma SW firma  GstarCAD 


ZRIAĎOVATEĽ ŠKOLY
TRNAVSKÝ
SAMOSPRÁVNY KRAJ
 
Riaditeľ školy vydáva v súlade s Usmernením na hodnotenie žiakov strednej školy, odborného učilišťa a praktickej školy v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020 zo dňa 6.4.2020 MŠVVaŠ SR nasledovný pokyn na hodnotenie žiakov SOŠT Piešťany v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školskom roku 2019/2020:

Na škole je prerušené vyučovanie od 10. 03. 2020 do odvolania. Počas prerušenia vyučovania prebieha samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy (zadávanie materiálov a úloh cez systém edupage  vo forme a na platforme akú si určí jednotlivý pedagogický zamestnanec, prípadne sa dohodne v rámci obojstranných možností).

Pedagogickí zamestnanci dodržiavajú rozvrh hodín (striedanie týždňov na školu a prax) tak, aby žiaci dostávali materiály a zadania rozložené na párny a nepárny týždeň. Pedagogickí zamestnanci sú povinní zisťovať spätnú väzbu, či žiaci učivo naštudovali a pochopili ho.

Podkladmi pre hodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov počas prerušenia vyučovania na škole sú : projekty, riešenia komplexných úloh, referáty, tematické práce, samostatné praktické práce a plnenia dištančných úloh spracovaných žiakmi počas domácej prípravy. Tieto podklady pedagógovia hodnotia a známkujú. Známky získané počas prerušenia vzdelávania (pri dištančnej forme štúdia ) spolu so známkami získanými  do 10. 03. 2020, prípadne so známkami získanými po nástupe do školy (z prezenčnej formy štúdia) sa započítavajú do klasifikácie každého predmetu váhou, ktorú si určí každý vyučujúci za svoj predmet. Za klasifikáciu predmetu zodpovedajú vyučujúci daného predmetu, pričom zabezpečia spravodlivosť pri hodnotení každého žiaka rešpektovaním jeho individuálnych podmienok na domácu prípravu a dištančné vzdelávanie.

Na základe usmernenia MŠVVaŠ SR na hodnotenie žiakov v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020 zo dňa 06. 04. 2020
nariaďujem:

1/ Žiakom, ktorí zo subjektívnych dôvodov bez odôvodnenia, či ospravedlnenia nepracujú podľa pokynov vyučujúceho (nesplnili požiadavky vyučovania na diaľku) a dosiahli neuspokojivé výsledky za obdobie pred prerušením vyučovania môže pedagogická rada pred postupom do vyššieho ročníka nariadiť preskúšanie (komisionálnu skúšku) najneskôr do 31. 08. 2020.

2/  Žiaci, ktorí v 1. polroku dostali známku nedostatočný z dvoch a viac predmetov alebo boli neklasifikovaní a náhradná klasifikácia za 1. polrok nestihla prebehnúť do doby prerušenia vyučovania, môžu absolvovať skúšky najneskôr do 31.08.2020

3/  V čase mimoriadnej situácie sa ruší povinnosť realizovať predpísané kontrolné písomné práce.

4/  V 2. polroku školského roku 2019/2020 v čase prerušenia vyučovania sa pre neumožnenie naplniť ciele predmetu plnohodnotnou realizáciou nebude hodnotiť telesná a športová športová príprava okrem predmetov, ktoré boli odsúhlasené na začiatku školského roka (ETV, NAV). Žiak absolvuje predmet, ak splní dištančné úlohy zadané vyučujúcim.

 

Na základe výsledkov hodnotenia pedagogických zamestnancov budú žiaci resp. ich zákonní zástupcovia písomne upozornení na nedostatočnú spoluprácu s vyučujúcimi a na možnosť komisionálneho preskúšania žiakov, ak nezlepšia výsledky resp. svoj prístup k dištančnej forme vzdelávania.

Vedenie školy aj v tejto mimoriadnej situácii zodpovedá za kvalitu výchovno-vzdelávacieho procesu a aj za hodnotenie jeho výsledkov. Aj v tejto dobe mimoriadneho prerušenia vyučovania je v záujme zabezpečenia spravodlivosti pri hodnotení každého žiaka dôležité rozlíšiť, ktorí žiaci v rámci svojich individuálnych možností sa snažia vzdelávať a pracovať spoločne s pedagógom a ktorí bezdôvodne a bez ospravedlnenia nepracujú, prácu ignorujú a dokonca znevažujú prácu ostatných žiakov v triede.

Koncoročná klasifikačná pedagogická rada sa uskutoční najneskôr do 25. 06. 2020.

V prípade, že sa vyučovanie na školách neobnoví do 15. 06. 2020, tak sa pedagogická rada uskutoční elektronicky (per rollam).

 

V Piešťanoch 28. apríla 2020

Vypracovali : Ing. Jozef Porubčan, riaditeľ školy

Mgr. Daniela Kulíková, ZRTV

Ing. Juraj Vavro, ZRPV 

 
AKTUÁLNE TERMÍNY
22.4.-23.4 2024
Praktická časť MS
FOTOGRAFIA NA PREUKAZ
TALENTCENTRUM

CERTIFIKÁT SKF
Naša škola získala certifikát SKF pre správnu
identifikáciu a odstraňovanie porúch a správnu
montáž súčiastok v automobilovom priemysle
KAM PO STREDNEJ

PONUKA ŠTÚDIA:

 

ZMATURUJ ZO SLOVENČINY

Viac info TU

Ochrana osobných údajov
Pre viac informácii
kliknite SEM